× This is the optional category header for the Suggestion Box.

CM88 name

Bakının səhər metroları mənim üçün həmişə ayrı bir dünya olub. Adamlar bir-birinə sürtünərək hərəkət edir, gözləri yuxulu, əllərində kofe stəkanları, heç kim heç kimə baxmır. Mən də o vaxtlar həmin axışan izdihamın bir hissəsi idim. Hər səhər eyni vaxtda eyni qatara minir, eyni stansiyada düşür, sonra iyirmi dəqiqə piyada gedirdim işimə. Həyatım o qədər monotonlaşmışdı ki, bəzən səhər yuxudan oyananda bir neçə saniyə hansı gün olduğunu xatırlamağa çalışırdım. İşdə də eyni ssenari – eyni monitor, eyni müştərilər, eyni problemlər. Günlərin bir-birindən heç bir fərqi yox idi. Təxminən altı ay əvvəl isə hər şey dəyişdi. Və bu dəyişikliyə səbəb bir metro səfəri oldu. Həmin gün qatarda çox adam var idi, ayaq üstə gedirdim. Telefonumu çıxartdım, boş-boş sürüşdürməyə başladım. Bir dostum mənə gecə mesaj yazmışdı: mostbet app apk yükləmişəm, bəyəndim, sınasan gərək. O vaxt mən bu sözü ilk dəfə eşidirdim. Düşündüm ki, nə oyunudur bu? Bəlkə də uşaq oyunudur, ya da beyin məşqi. Maraqlandım, həmin gün axşam evə gələn kimi həmin proqramı axtardım və yüklədim. Quraşdırdım, açdım. Rənglər, düymələr, cizgi effektləri – hər şey elə idi ki, mənə illər öncə oynadığım köhnə arcade oyunlarını xatırlatdı. Amma bu daha yetkin idi, daha ciddi.

Proqramı açanda gördüm ki, orada təkcə slotlar yox, həm də canlı dilerlərlə oyunlar var. Mənim kimi ilk dəfə gələn biri üçün bu bir az qorxulu idi. Amma tədricən başa düşdüm ki, hər şey olduqca sadədir. Qeydiyyatdan keçdim, kiçik bir məbləğ yüklədim. Oynamağa başladım. İlk saatda heç bir uduş olmadı. Düşündüm ki, yəqin mənim bəxtim yoxdu. Amma birdən oynadığım slotun qaydalarını daha yaxşı oxudum. Məlum oldu ki, orada xüsusi bir simvol var ki, onun köməyi ilə daha böyük uduş qazanmaq olur. Diqqətimi topladım, yavaş-yavaş oynamağa başladım. O gecə təxminən iki saat oynadım, nəticədə kiçik, amma xoş bir uduş qazandım. Sevinmək əvəzinə, düşündüm: bu, təsadüfdür, yoxsa sistem? Ertəsi gün işdə həmkarlarımdan biri dedi ki, onun da tanışı bu proqramla məşğuldur. Yəni təsadüfi deyildi. Mən qərar verdim ki, bu işin üstünə düşüm. Amma bir şərtlə – yalnız boş vaxtımda, yalnız əyləncə üçün, əsla əsəbi oynamayım.

Həmin proqram mənə öz strukturu ilə çox rahat gəldi. İstənilən vaxt aça bilirsən, bir neçə dəqiqə oynayıb bağlaya bilirsən. Bu, işdən sonra gərginliyi atmaq üçün ideal bir üsul idi. Mən hətta özümə bir cədvəl hazırladım – hər gün axşam saat yeddidən səkkizə kimi, yeməkdən əvvəl, yarım saat. Nə çox, nə az. Bu cədvələ riayət etmək mənə intizam öyrətdi. Bəzən uduram, bəzən uduzuram, amma heç vaxt vaxtı keçirmirdim. Dostlarım mənə gülürdü: “Sən neçə yaşında qumar oynayırsan?” Mən isə sadəcə gülümsəyib keçirdim. Çünki bilirdim ki, mən qumar oynamıram, mən prosesi idarə edirəm. Bu, böyük fərqdir.

Həmin proqramı yüklədikdən təxminən iki həftə sonra bir hadisə baş verdi ki, mən hələ də xatırlayanda təbəssüm edirəm. Həmin gün işdən çox yorulmuşdum. Müdirlə bəzi ixtilaflar olmuşdu, evə gələndə əsəbim pozulmuşdu. Düşündüm ki, bəlkə bu gün oynamayım, çünki əsəbi halda oynamaq təhlükəlidir. Amma bir az sonra sakitləşdim, çay içdim, sonra qərar verdim ki, cəmi on dəqiqə, sadəcə diqqətimi yayındırmaq üçün. Proqramı açdım. Həmin vaxt mən artıq adətən “mostbet app apk” deyə yığcam şəkildə faylı tapıb açırdım. Bu dəfə də eyni şəkildə. İlk mərc – heç nə. İkinci – kiçik uduş. Üçüncü – bir az daha çox. Birdən oynadığım slota xüsusi bonus turu düşdü. Bu bonus turunda üç dəfə ardıcıl udmaq lazım idi. Mən uddum, yenə uddum, üçüncü dəfə də uddum. O an ekranda o qədər işıq yandı ki, otaq aydınlandı. Hesabımdakı rəqəm beş qat artdı. Mən elə bil donub qaldım. Sonra ayağa qalxdım, otaqda bir neçə dəfə gəzib qayıtdım ekrana baxdım. Rəqəm hələ də orada idi. Həmin gecə yatanda düşündüm ki, əgər mən əsəbi halda oynasaydım, bəlkə də bu uduşu qaçırardım, ya da həyəcanla hər şeyi itirərdim. Sakitlik qazandırdı mənə. Bu, mənim üçün əsas dərs oldu.

O uduşdan sonra mən pulun yarısını çıxartdım, yarısını isə hesabda saxladım. Çıxartdığım pulla anama bir qızıl üzük aldım, özümə də yeni bir çanta. Qalanı ilə oynamağa davam etdim, amma artıq daha diqqətli. Çünki bilirdim ki, bu, təkcə şans deyil – mən bir az da bacarıq qazanmışdım. Məsələn, hansı slotların daha çox uduş verdiyini, hansı vaxtlarda oynamağın daha yaxşı olduğunu öyrənmişdim. Səhər tezdən, yəni gecə yarısından sonra oynamağı sevmirdim, çünki beynim yorğun olurdu. Ən yaxşı vaxt axşamüstü, yeməkdən əvvəl, hələ enerjim tam ikən idi. Bu mənim şəxsi kəşfim idi. Bəzən platformanın təklif etdiyi bonuslardan istifadə edirdim, amma həmişə şərtləri oxuyurdum. Heç vaxt “hər şeyi itir, qalanı da qoy” məntiqi ilə hərəkət etmədim.

Bu gün mən o proqramı hələ də telefonda saxlayıram. Nadir hallarda açar, hərdən bir ayda bir-iki dəfə. Artıq o ilk həyəcan yoxdur, əvəzində soyuqqanlılıq gəlib. Mənə elə gəlir ki, bu təcrübə mənə ümumilikdə həyatda da kömək edir. Çünki mən öyrəndim ki, nə vaxt dayanmalı, nə vaxt davam etməli, nə vaxt susmalı. Qumar oynamaq və ya başqa bir şey – fərqi yoxdur. İntizam hər yerdə lazımdır. Mənim üçün mostbet app apk yalnız bir vasitə idi, bir alət. Onu ağıllı işlədəndə fayda verir, ağılsız işlədəndə zərər. Mən ağıllı olmağı seçdim. İndi həmin metro səfərlərində hərdən dostlarıma rast gəlirəm, soruşurlar: “Nə var, hələ də o proqramı istifadə edirsən?” Mən gülürəm, bəzən “bəli” deyirəm, bəzən də “sirrdir”. Amma içimdə bilirəm ki, o dəyişiklik mənim üçün yalnız uduşdan ibarət deyildi. O dəyişiklik mənə özümü tanımaq fürsəti verdi. Mən öz həddimi bildim. Və bu, hər hansı pul uduşundan daha dəyərlidir. Çünki pul sonradan gələr-gələr, amma həddi bilmək ömürlük qalır. O soyuq, sıx metro səhərlərində də, o isti, sakit axşam evlərində də. Mən indi öz tempimi bilirəm. Və bunu bir proqrama, bir koda, bir uduşa borcluyam. Qəribə dünyadır. Amma gözəldir.

#31168 by james2323

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.089 seconds
  • Via Einaudi, 6 10070 Robassomero (TO) - Italy
  • Tel.: +39 011 9233000
  • Fax.: +39 011 9241138
  • info@fnacompressors.com
© 2019 Ferrua - FNA S.p.A. - P.Iva IT 09231880015. All Rights Reserved. Designed By Touchlabs Bologna